Super oma…

20131013-091436.jpg

Opa en oma die waren geweldig. Ze woonden in een groot huis met veel kamers, een kelder en een grote zolder. Er stonden veel boekenkasten met boeken. Boeken over van alles. Vreemde culturen, verre landen, de oorlog, auto’s en nog veel meer. Opa was architect/aannemer en was meestal gekleed in een mooi costuum. Oma zorgde voor de hele familie en de werknemers. En bakte en kookte er op los.

Als je mocht logeren bij opa en oma was dat een feestje. Ze kwamen je halen en dan mocht je op de voorbank van de mercedes tussen ze in zitten en mee. Mee op avontuur, naar het grote (spook) huis waar je uren kon lezen, taarten bakken, rond lopen en snuffelen in oude dozen op zolder naar.. Naar eigenlijk van alles. Altijd vond je wel weer iets anders b.v. de oude school schriftjes van je moeder. Kijk… En dat was interessant om eens even te kijken wat die nou eigenlijk op school gedaan had.

’s Nachts droomde je behoorlijk over die zolder met haar krakende planken die onder je voeten bewogen. En Marion vertelde dan ook dat als je over de kleedjes liep er niets kon gebeuren, dan was je veilig. Dus sprongen we van het ene lopertje naar het andere kleedje in de hoop dat we niet door het plafond zakten.

Opa was een proper mannetje. Zoals oma dat zei. In het oude huis had hij een toilet gemaakt in een hoekje. Piepklein was het driehoekje waar de pot in geplaatst was. En als je op de w.c.pot zat kon de deur net dicht. Je zat een beetje krap dus moest de deur maar op een kiertje blijven staan dan had je de ruimte.

Ja, ja de ruimte had je wel maar ook uitzicht op de zolder…..en de zolderdeur stond altijd op een kiertje. En soms, soms hoorde je toch wel aparte geluiden van de zolder af komen.

Op de wc pot had opa een spuitje gemaakt. Om je billen te wassen. Als je het kraantje een beetje ver opendraaide spoot het water in een pittige staal van je billen over je rug naar je nek…. En dat, dat was leuk. Regelmatig werd de spuit getest op een ieder die op de w.c. pot plaats nam.

20131013-091449.jpg

Comments are closed.